Na Plenéri Majstra Pavla v Levoči tvorilo 21 umelcov, najmä z krajín V4

19.08.2006 Levoča

Levoča 19. augusta (TASR) - Na štvrtom ročníku Plenéra Majstra Pavla, ktorý vyvrcholil tento víkend v Levoči, sa zúčastnilo 21 umelcov, predovšetkým z krajín...
Levoča 19. augusta (TASR) - Na štvrtom ročníku Plenéra Majstra Pavla, ktorý vyvrcholil tento víkend v Levoči, sa zúčastnilo 21 umelcov, predovšetkým z krajín Vyšehradskej štvorky (V4).

\"Tento rok je zameraný prevažne na rezbárstvo, teda drevo. Pripravili sme umelcom dobrý materiál, takže výsledky ich práce budú určite hodnotné. Okrem rezbárov sa zúčastňujú na plenéri aj maliari a grafici, \" povedal pre TASR primátor Levoče Miroslav Čurilla.
Plenér Majstra Pavla patrí k vrcholom letného kultúrneho festivalu, venovaného najznámejšej osobnosti v dejinách Levoče. Rezbár Majster Pavol vytvoril v chráme sv. Jakuba v centre mesta najväčší gotický oltár na svete, vysoký 18,62 metra. Kostol i dielo Majstra Pavla patria k národným kultúrnym pamiatkam.
Na margo tematického obsahu plenéra primátor mesta konštatoval, že umelcom nechali voľnú ruku a námety im neurčovali. \"Myslím si, že námetov majú v našom meste dostatok, ale maliari sa väčšinou orientujú na pamätné budovy a rezbári hľadajú námety v dielach Majstra Pavla, \" dodal Čurilla.
 

Vyberte región